Despre noi

Cine suntem?
Ce este sabio anticafe?
1

Ideea unei afaceri a luat nastere cu cativa ani in urma in mintea mea. Mi-am dorit foarte mult sa am o cafenea, dar imi doream ceva deosebit, inedit, voiam un spatiu unde sa poti citi linistit o carte, dar nu o biblioteca, vroiam sa te simti ca acasa, poate chiar ca acasa la bunica, cu o bucatarie plina de bunatati, dar sa poti si lucra. Astfel am cautat mult pe internet informatii, ideei de astfel de cafenele si intr-o zi am descoperit conceputul de anticafenea. Mi-am dat seama ca este ceea ce-mi doream si eu, ca este  „o altfel de cafenea”. Imediat mi-a trezit dorinta de a face si eu, in Timisoara, un astfel de loc. Am inceput sa caut si mai multe informatii despre notiunea de „anticafenea” si, cu cat aflam mai multe si vedeam modele din alte tari cu atat mai mult imi doream si eu „anticafeneaua mea”.

Anticafeneaua este un spatiu in care clientii nu platesc pentru ceea ce consuma, ci pentru timpul petrecut aici. Conceptul, cunoscut ca „Zifferblatt” (in germana insemnand „cadran de ceas”) a fost introdus de rusul Ivan Mitin. El a creat un astfel de loc mai intai la Moscova si apoi a dezvoltat lantul de cafenele in intreaga lume (Sankt Petersburg, Ljubliana, Londra, Kiev, New York), fiecare din aceste cafenele fiind, de fapt, un spatiu de socializare, un spatiu cultural unde iti poti petrece timpul cum doresti, poti socializa, poti invata, poti citi, poti lucra cu colegii la un proiect, poti sa ai o intalnire de afaceri sau poti paticipa la evenimentele gazduite aici  precum: mici expozitii, evenimente caritabile, prezentari, seri de lectura, cursuri, ateliere, concerte, proiectii de film. Anticafeneaua iti pune la dispozitie si tehnologia de care ai nevoie pentru diversele proiecte: Wi-fi, imprimanta, scanner, laptop, proiector, etc.

Urmand indemnul lui Benjamin Franklin „Nu risipi timpul,caci din timp este facuta viata” doresc sa dau timisorenilor posibilitatea sa se bucure de un astfel de loc, deschizand o anticafenea in Timisoara:

”Sabio  Anticafe”

misiunea
noastră
1

Anticafeneaua da posibilitatea locuitorilor Timisoarei si turistilor care strabat Timisoara la picior sa petreaca timp de calitate intr-un loc deosebit, linistit, primitor si familial in acelas timp. Deasemenea, pune la dispozitie oamenilor extrem de ocupati (oameni de afaceri, avocati, broker de asigurari, agenti imobiliari) locul unde pot face „de toate” fara sa piarda timp in trafic (pot sa aiba o intalnire de afaceri, dupa care pana la urmatoarea intalnire care are loc peste doua ore sa poata manca ceva, sa poata lucra in liniste si poate chiar sa se relaxeze band un ceai sau o cafea si rasfoind o carte).

Cui se adresează Anticafeneaua Sabio?

  • Studentilor si elevilor care au nevoie sa lucreze proiecte in grup sau care doresc sa invete pentru examene.
  • Prietenilor care vor sa socializeze in liniste
  • Persoanelor care au nevoie de un spatiu unde sa organizeze diverse evenimente (expozitii, ateliere, cursuri)
  • ONG-uilor care organizeaza mici evenimente caritabile.

Spend your time wisely

/ Petrece timp înțelept /

0
Cești de cafea
0
Clienți mulțumiți
0
Ore de lucru